سنسور شتاب سنج AC102-1A متعلق به شرکت CTC آمریکا بوده و در دسته سنسورهای تماسی (Contact Sensors) قرار میگیرد. از مزایای حسگر لرزش AC102 می توان به دقت مناسب، طول عمر بالا و قیمت مناسب و از معایب آن می توان به عملکرد ضعیف در فرکانس های بالا اشاره کرد. از این ارتعاش سنج می توان جهت اندازه گیری لرزش در صنایع مختلفی نظیر فولاد، پتروشیمی، نفت و غیره بهره جست. شتاب سنج پیزوالکتریک Piezoelectric Accelerometer) AC102-1A)، خروجی ولتاژی داشته و حساسیت این ترنسدیوسر (Transducer)، 100mv/g می باشد. پاسخ فرکانسی سنسور 0.5 تا 15000 هرتز و بدنه آن نیز از جنس 316LSS ساخته شده است. المان حسگر آن بر مبنای پیزوالکتریک (PZT) و ساختار حسگر نیز Shear Mode می باشد. ویبریشن سنسور شتاب Vibration Acceleration Sensor) AC102-1A)، وزنی معادل 90 گرم دارد. از ویژگی های سنسور لرزش شتاب AC102-1A می توان به عملکرد قابل قبول و قیمت پایین آن اشاره کرد، همچنین این سنسور IP68 را نیز دارا می باشد. حسگرهای ویبره سری AC102 از لحاظ ساخت Hermetically Sealed محسوب شده و مزیت اصلی سنسورهای لرزش سری AC102 مقرون به صرفه بودن آن ها است. محل اتصال کابل در سری های AC102 به صورت Top-Exit می باشد. از کاربردهای ترنسدیوسر AC102 در صنعت می توان به اندازه گیری ارتعاشات موتور، فن، گیربکس، نوارنقاله، کمپرسور، پمپ و غیره اشاره داشت.پارت نامبرهای سری AC102 به شرح ذیل می باشد:
AC102-1A/AC102-2C/AC102-3C/AC102-6C
کاربرد AC102 در موتورها:
یکی از ماشین آلات دوار صنعت، الکتروموتورهای سه فاز و تکفاز می باشند و در صنایع مختلفی از قبیل فولاد، معدن، خودروسازی، پتروشیمی، نفت و گاز به وفور یافت شده و جهت انتقال قدرت مورد استفاده قرار می گیرند. نفوذ روزافزون الکتروموتورها در کارخانجات صنعتی منجر شده تا پایش وضعیت آنها به یک امر مهم تبدیل گردد.
کاربرد AC102 در پمپ ها:
پمپ تجهیزی است که به منظور ایجاد فشار، انتقال یا جا به جایی سیالاتی از قبیل آب در صنایع مختلفی مانند نفت، پالایشگاه و کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. مکانیزم کاری آن به گونه ای است که انرژی مکانیکی را از یک منبع خارجی نظیر موتور دریافت کرده و آن را به سیال عبوری منتقل می کند لذا انرژی سیال خروجی افزایش پیدا می کند، اصطلاحاً می گویند فشار سیال زیاد شده است.